No Images
09 February 2012

Wireless Network Watcher – Pogledajte da li komšije koriste vaš internet

wireless-network-watcherČesto imate potrebu da saznate ko sve koristi vašu wireless mrežu jer sigurno ne želite da postanete Internet provajder vašim komšijama. Nekada, jednostavno primijetite da vam Internet ne radi kako treba, pa možete pomisliti da vam neko “krade” Internet, tj. da se “nakačio” na vaš Wireless koji nije zaštićen i tako troši vaš skupo plaćeni protok.

Ukoliko želite da provjerite koji sve računari su konektovani na vaš WiFi, možete da koristite besplatan programčić pod imenom Wireless Network Watcher koji vam baš to omogućuje.

Sve što treba da uradite jeste da instalirate programčić i pokrenete ga. On zatim skenira cijelu vašu mrežu i pronalazi sve računare u njoj.

Moram napomenuti da je program zaista koristan jer neki WiFi routeri (recimo Telekoma, Huwai routeri) nemaju opciju pregleda konektovanih računara tj. MAC adresa i ovo je najjednostavniji način da provjerite ko je to nakačen na vaš Wireless.

wireless-network-watcher vTakođe, prilikom skeniranja, morate i vi biti na tom istom Wireless-u jer program skenira samo računare koji su na istoj mreži kao i vi trenutno.

Ipak, na kraju, moram svima da preporučimo da podese svoj router tako da on zahtijeva lozinku prilikom konektovanja. Nemojte da vam bude mrsko kucati svaki put kada želite da se konektujete. Preventiva je najbolji vid zaštite!

Program možete da preuzmete sa zvanične veb adrese: http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

Skype Me™!

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Help Desk
O nama
Misija i Vizija
Lična karta
Kontak

 Copyright © 2012. HelpDesk.co.me | Design & Technology: Help Desk

top